God is goed, altijd.

 
 
 
 

Wat is het toch prachtig weer! Op FB en twitter zag ik berichten voorbij komen over dankbaar zijn voor zulk mooi weer. Dank God altijd, staat er in 1 Thess. 5:18, ik moest denken aan het mooie gedeelte uit het boek “Zonder Hem kan ik niets doen” geschreven door Corrie ten Boom:

 
Zo vaak heb ik mensen horen zeggen: “Wat is God toch goed. We hebben gebeden dat het niet zou regenen tijdens ons uitstapje van de kerk en kijk eens wat een prachtig weer het is!”. Ja, God is inderdaad goed wanneer Hij ons mooi weer geeft, maar Hij is ook goed als het tijdens ons uitstapje stormt. God was ook goed toen Hij toestond dat mijn zuster Betsie voor mijn ogen stierf in dat Duitse concentratiekamp.

Ik herinner mij een keer dat ik daar heel erg moedeloos was. Alles om mij heen was donker en er was  duisternis in mijn hart. Ik zei tegen Betsie dat ik dacht dat God ons had vergeten.  “Nee Corrie”, zei ze. “Hij is ons niet vergeten. Denk aan wat in de Bijbel staat: Zo hoog de hemel is boven de aarde, zo machtig is Zijn goedertierenheid over wie Hem vrezen” Psalm 103:11. De Heer neemt ons in Zijn liefde aan zoals we zijn, en als we Hem gehoorzamen, zal Hij door ons heen werken, hoe onze omstandigheden ook zijn.

Ik was zeer ontroerd toen ik in Rusland een vrouw ontmoette, die al haar tijd gebruikte om christelijke boeken op haar schrijfmachine te typen. Zij was verlamd, ze kon maar één vinger bewegen. Zij lag in bed en een oude typemachine stond voor haar op een tafeltje. Zij had veel christelijke boeken uitgetypt. Ze was heel begaafd en had heel veel boeken gelezen. Zij had ook mijn boeken vertaald en aan anderen gegeven.

Zo vaak zeggen we dat we geen tijd en kracht hebben om voor de Heer te werken. Ik schaamde me, toen ik die vrouw zag. Hoewel zij maar één vinger kon bewegen, typte ze vele uren per dag om het evangelie te verbreiden. De Heer wil iedereen gebruiken,  als we maar gehoorzaam willen zijn en in het centrum van Zijn wil staan.

Misschien denkt u: “ik heb niet genoeg geloof”. Hudson Taylor, de grote zendeling in China zei: “We hebben geen groot geloof nodig, maar geloof in een grote God”. Jezus zei dat, zelfs al is ons geloof zo klein als een mosterdzaadje, we bergen kunnen verzetten.

Toen de gevangenbewaarder in Philippi aan Paulus en Silas vroeg: “Wat moet ik doen om behouden te worden?” antwoordden zij: “Geloof in de Heer Jezus Christus en gij zult behouden zijn….”( Handelingen 16 : 31). Als u die stap doet, wordt u een kind van God; u staat aan de kant van de Heer op het moment dat u door de deur van het geloof binnen gaat. Dit is het grote begin van de strijd des geloofs en we hebben de wapenrusting Gods nodig om te kunnen standhouden, zelfs als we moeten stilstaan. Maar het is een overwinningsstrijd; de Heer opent de deur van de schatkamers van overvloed van het geloof wijd en Hij vraagt ons binnen te komen en met vrijmoedigheid te nemen.

God zegene u. Er is een oceaan van Gods liefde beschikbaar door de Heilige Geest ( zie Romeinen 5:5 ). Er is overvloed voor ieder. Moge God u geven nooit te twijfelen aan die overwinnende liefde, hoe de omstandigheden ook zijn.

 
Wie Corrie ten Boom niet kent, op de site www.corrietenboom.com   staat het levensverhaal van deze bijzondere vrouw, zwerfster voor God. Ik heb verschillende schilderijen gemaakt n.a.v. teksten uit boeken van Corrie ten Boom, o.a.  het schilderij  "Zijn oog is op de mus" en "Hand van God".
Op http://www.transworldradio.nl/luister/corrie-ten-boom zijn de toespraken van Corrie te beluisteren, deze zijn zeer de moeite waard.

Reacties

  1. Mooi blog, Tineke. Dank voor het delen.
    Krijg vaak een beetje buikpijn wanneer volwassen mensen bidden voor mooi weer, en na zonneschijn en blauwe luchten nog menen dat God hun gebed verhoord heeft ook. Terwijl de dappere gelovige boer 2 km. verderop bad voor regen op zijn droge akker...
    Wij hoeven niet groot te zijn, God is toch wel Groter, àltijd..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb er ook een beetje moeite mee, evenals bidden voor een parkeerplekje. Dat weiger ik zolang er kinderen sterven van de honger. Maar aan de andere kant mogen we alles met God delen..balans vind ik moeilijk. Voor mij geldt nu: ik dank God voor al het goede, en vertrouw Hem in al het andere..Groetjes, Linda

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Voetstappen in het zand

De haven van rust.

Weet dat je een parel bent, een parel in Gods Hand.