woensdag 18 juni 2014

Schilderij met verrassing voor bruidspaar.

23 mei zijn mijn neef Pieter en Alice getrouwd.
Als verrassing voor het bruidspaar heb ik een schilderij gemaakt samen met familie en vrienden.
Het schilderij bestaat uit 32 blikjes, en elk blikje bevat een wens voor het bruidspaar.
 
 
 
Het was een hele klus, maar ontzettend leuk om te doen, gelukkig was ik al in maart met het schilderij begonnen, en was het ruim op tijd klaar.
 
 
 
 
 
Het idee ontstond toen ik de doos met blikjes tegenkwam op zolder, die ik jaren geleden had gekocht via marktplaats. Ik had ze destijds gekocht met het plan om de blikjes afzonderlijk te beschilderen, maar door gebrek aan tijd was het daar nooit van gekomen.
 
 
 
 

 
 
Zo heb ik dit schilderij gemaakt:
Een oude grenen lijst kwam mooi van pas, waar 32 blikjes in pasten. Bij de bouwmarkt een plaat hout op maat van de lijst laten zagen.
Elk sigarenblikje schoongemaakt en met een paar lagen verf witgeschilderd ook de lijst en de plaat hout wit geschilderd.
Daarna de blikjes op het hout vastgeschroefd.
 
Omdat Alice van schelpen en strand houd, was het niet zo moeilijk te bedenken wat ik moest schilderen.
 
Aan familie en vrienden had ik gevraagd om een persoonlijke boodschap voor het bruidspaar te schrijven, en omdat de blikjes 2 cm dik zijn, kon er ook van alles bijgeplakt worden.
 
Als laatste de lijst aan de plaat hout bevestigd.
 
Nu kwam het leukste onderdeel, alle kaartjes in de blikjes plakken. Het levert een leuk plaatje op. Als het schilderij aan de muur hangt kunnen de blikjes één voor één geopend worden. Alleen als het schilderij plat ligt kan alles in één keer bekeken worden.
 Van afstand is het niet duidelijk te zien dat het schilderij uit blikjes bestaat.
 

 
Mooi dat iedereen er wat leuks van heeft gemaakt, en allemaal verschillend.

 


 

 
 


 

 
 

 

 

 
 

 
 
 
 
 

Ik hou van teksten op schilderijen. Ik had de voorkant voor de liturgie ontworpen en wilde deze tekst ook op het schilderij schrijven, maar omdat het dan misschien te druk zou worden heb ik daar toch van afgezien.
 

 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten