Alpha and Omega

  


Dit schilderij is geïnspireerd door het mooie lied "Alpha and Omega", geweldig gezongen door The Gaither Vocal Band.

Alfa en Omega (Grieks: "το 'Α' και το 'Ω'") zijn de eerste en de laatste letter van het klassieke (Ionische) Griekse alfabet.
In Openbaring 1:8 en 21:6 en 22:13 zegt de Heere: "Ik ben de Alfa en de Omega", en in Openbaring 2:8: "de Eerste en de Laatste".

Toen ik het lied hoorde kwam het beeld van een leeuw in mijn gedachten.

  In de Bijbel is de Leeuw een beeld van Christus. De Leeuw is een koninklijk dier en spreekt van kracht en overwinning. Christus wordt nu ook wel genoemd "De Leeuw van Juda". Juda is een koninklijke stam van het volk Israël. Naast Zijn Hogepriesterlijke functie wordt de Heere Jezus Christus straks Koning over deze aarde.

Nu houdt de Heer zich nog verborgen maar straks in de toekomst maakt Hij Zich Zelf weer bekend. Hij komt dan als een Leeuw, vol van kracht en overwinning. Christus is nu al De Koning van ons hart. Wij zien Hem dan ook al met eer en heerlijkheid gekroond in de Hemel. ( Hebr. 2:9)In de ogen van de leeuw heb ik een lam met een kruis, en een duif geschilderd, met de kleur van vuur in de achtergrond.
Christus werd als een lam ter slachting geleid, zodat wij nu in alle vrijheid tot De Vader kunnen naderen. Christus was de eerste Die opstond uit de dood, als eerste wedergeboren. Als wij tot geloof zijn gekomen, zijn wedergeboren met Hem, zijn wij een nieuwe schepping en ontvangen wij de Heilige Geest. De duif is een beeld van de Heilige Geest. De komst van de Heilige Geest op pinksterdag, kwam met een symbool, nl. vuur. Het was de grootste demonstratie van God's Kant, van de vervulling van de profetieën. In Romeinen wordt gesproken over Christus in ulieden. De Heilige Geest is Christus. De Heilige Geest, Christus in ons, leert ons hoe we moeten leven op aarde, leid ons, zodat we vrucht dragen voor God, en zorgt ervoor dat we de Bijbel leren begrijpen.  Uitgebreidere uitleg over de Leeuw en het Lam,de Heilige Geest, en meer onderwerpen zijn te lezen op de pagina over het schilderij "De Deur".
 
Het schilderij "Alpha and Omega" heeft de afmeting 80 x 80 cm, en is voorlopig nog niet te koop.
 
Beluister hier het geweldige lied van The Gaithers:
 
 
 
 
 

 
 
 
 

Reacties

 1. I only speak English so was not able to read your post. But I have to say that I LOVE your lion painting. It is beautiful and expressive.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtig kunstwerk.
  Al die kleuren en dan de details in de ogen van de Leeuw....heel mooi.
  Ook je uitleg erbij!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Thank you Elizabeth Johnson for your kind comments!
  I've added Google Translate to my blog, so you can read the defenition of the paintings.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Voetstappen in het zand

See you in heaven

De haven van rust.