Tranquility



Toe wij in november vorig jaar in Israël het meer van Galilea (ook wel meer van Tiberias, Kinneret of Genesareth genoemd) bezochten was het prachtig weer. Het was zo ontzettend mooi en rustig en het heeft veel indruk op mij gemaakt.
Het meer kan echter ook zeer onstuimig zijn. Stormen kunnen onverwacht overdag maar ook ‘s nachts opsteken, ze ontstaan door het temperatuurverschil tussen de Middellandse Zeekust en de achterliggende heuvels. In Marcus 4, Lukas 8 en Mattheüs 8 staat dit beschreven. Een bijzondere plek waar vele wonderen hebben plaatsgevonden. Jezus liep daar op het water. Ook veranderde Hij hier twee vissen en vijf broden in voedsel voor vijfduizend mensen. Volgens het Evangelie van Lukas gooide Petrus na een nacht waarin hij niets gevangen had, op het woord van Jezus zijn netten uit en ving hij zoveel vis dat de netten dreigden te scheuren.

De titel van het schilderij is “Tranquility” wat kalmte en rust betekend. De afmeting is 80 x 80 cm, geschilderd met acryl en olieverf. Het schilderij is niet meer beschikbaar.
 
 
 

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Voetstappen in het zand

De haven van rust.

Weet dat je een parel bent, een parel in Gods Hand.